Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/sophien/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Întrebări frecvente
Contact
Telefon:
0737 243 369

Email:
contact@sophienatural.ro
Facebook

De ce să aleg produsele Sophie?

Produsele cosmetice Sophie sunt 100% naturale, cu ingrediente pure, certificate organic. Nu ne limităm oferta doar la produse pe bază de unturi și uleiuri, ci ne focusăm pe emulsii, în special creme de față. Deși amestecurile de uleiuri și unturi sunt foarte benefice pielii, acestea nu sunt tolerate de toate femeile, datorită duratei mai îndelungate de absorbție în piele. Așadar, noi manufacturăm creme cu textură lejeră, penetrantă și în acelai timp hidratante și emoliente.

Ce sunt emulsiile?

Emulsiile sunt sisteme lichide multifazice, constituite din apă și uleiuri și după caz, surfactanți (cazul șampoanelor ). Pentru a realiza o emulsie, este neapărată nevoie de emulsifianți, care au rolul de a amesteca ingrediente ce în mod normal sunt imiscibile.

Ce înseamnă  ”ingredient certificat organic” ?

Certificarea organică a ingredientelor, presupune faptul că respectivele ingrediente au fost obținute prin cultivarea și apoi procesarea acestora fără a utiliza niciun fel de substanțe chimice și fără alterarea lor genetică. Organismele internaționale atestă acest lucru după verificări amănunțite și aprobă comercializarea lor sub denumirea ”bio/organic”. Noi folosim ingrediente certificate organic, Ecocert, una dintre cele mai mari instituții de certificare organică.

De ce folositi alcool in produsele voastre cosmetice?

Scopul alcoolului in compoziția produselor noastre este acela de a le conserva eficient. Alcoolul folosit de noi este natural, obținut din grâu și îl folosim în cantități mici, alături de un alt conservant natural, fermentul din rădăcină de ridichi. Nu folosim alcool sintetic, care poate cauza efecte adverse persoanelor cu ten sensibil.

Ce fel de parfum folositi în compoziție?

Pentru a ne parfuma compozițiile, alegem doar parfumuri naturale, precum extractele de fructe, uleiurile esențiale sau absoluturile florale. Uneori, alegem parfumuri deja create de maeștri parfumeri,  însă toate de origine naturală. Nu folosim niciun fel de parfum sintetic.

Care sunt condițiile de păstrare în siguranță ale produselor  Sophie?

Toate cremele manufacturate de noi, trebuie păstrate ferite de razele solare, într-un mediu uscat, cu temperaturi constante. Recomandăm păstrarea lor la temperaturi sub 24 C (excepție fac  cremele de corp, care poti fi păstrate între 24-26 C), cu capacul bine închis.

Folosiți ingrediente comedogene în produsele pentru față?

Ingredientele comedogene, precum untul de cacao, sunt acele ingrediente care închid porii pielii, fără a însemna neapărat și apariția acneei. Nu folosim ingrediente comedogene în produsele pentru față, ci doar ingrediente apreciate ca fiind benefice tenului din toate punctele de vedere.

Care este diferența între ingredientele naturale procesate fizic și ingredientele naturale procesate chimic?

Orice produs cosmetic conține 5 categorii mari de ingrediente: apă, ingrediente naturale procesate fizic ingrediente naturale procesate chimic,  ingrediente minerale (cazul pigmenților colorați din farduri) și alte ingrediente (de exemplu, cele exclusiv sintetice). Ingredientele naturale fizice sunt acele ingrediente care pot fi extrase prin procedee fizice, precum presarea la rece sau distilarea. Ingredientele naturale procesate chimic pot fi extrase doar prin metode chimice, prin solvent spre exemplu. Instituțiile competente monitorizează ca metodele chimice folosite să fie în conformitate cu regulile în vigoare, sub sloganul ”chimie verde”.

Ce categorii de ingrediente se regăsesc în produsele voastre?

Noi utilizăm apa distilată (în emulsii), ingrediente naturale procesate fizic și certificate organic și ingrediente naturale procesate chimic, precum glicerina vegetală sau vitamina E vegetală.